Iná, moderná, osobitá, zameraná na kvalitu kávy, nápojov i pokrmov, taká je nová kaviareň s reštauráciou a galériou v jednom na Bosákovej ulici v Petržalke.
Na frekventovanom mieste, aby to ľudia mali blízko či už cestou do práce, alebo z práce, len na kávu, alebo večer na vínko či dobrú večeru s priateľmi a rodinou. V modernom dizajne, ktorý odkrýva viac než tradičné podniky, odhaľuje krásu lodných kontajnerov, ktoré po skončení služby sú sami o sebe „odpadom“, ale dajú sa z nich vytvárať domy, kancelárie, kaviarne, či pouličné predajne. Interiér je vybavený „repasovaným „ nábytkom, ktorý dostal druhý život.
Aj téma odpadu premeneného na umenie bude prezentovaná v Galérii Kontajner. Symbolicky ju pripomína Kosatka vytvorená mladými umelcami, umiestnená vonku smerom k zastávke električky. Je z polystyrénu a dreva a pripomína nám čo všetko ovplyvňujeme každodenne vytváraním odpadov, vzdialené moria a život v nich, aj také majestátne tvory akými sú kosatky. Aj preto v Galérii Kontajner nenájdete umelé slamky, limonády sú vyrábané z čerstvých ingrediencií a vždy čerstvého ovocia a zeleniny. Mäso používané v kuchyni je domáceho slovenského pôvodu z overených chovov a vysokej kvality, rovnako tak zelenina. Káva je pražená na Slovensku a koláčiky vyrábajú priamo čerstvé v Bratislave. Z ponuky si vyberú aj vegetariáni a vegáni, nie je problém ani jedno pre celiatikov.
Miesto parkoviska pre autá nájdete tri odkladacie stojany pre bicykle. Projekt Michala Zugáreka je moderný nie len dizajnom ale aj myšlienkou a duchom. Celé prízemie s terasou je bezbariérové, zadná časť terasy je ešte v príprave a bude babyfriedly, rodiny s deťmi tu nájdu miesto na oddych aj posedenie.
Okolie Galérie Kontajner čaká ešte revitalizácia, v suchom a teplom letnom počasí sa zeleň nevysádza. No je to priorita majiteľa, ku ktorej sa zaviazal aj pri nájme pozemku od mesta. Rovnako ešte nie sú v priestore galérie diela mladých umelcov, ktoré dodá Vysoká škola výtvarných umení spolu s Galériou mesta Bratislavy až po začiatku nového školského roka.
Projekt chce ukázať, že aj v najväčšej mestskej časti Bratislavy je priestor na umenie spojené s príjemných posedením, že aj tu sa dá variť a servírovať veľmi kvalitné jedlo a nápoje z produktov slovenských fariem.